Det flotte sommerrally på aktiemarkedet tabte noget af pusten i august.

Efter en optur på aktiemarkedet i juli gik luften lidt af ballonen i august, hvor investorerne i June fik et afkast på mellem -0,3% og -1,2%, alt efter risikoniveau:

  • June Opportunity Screened: -1,2%
  • June Progressive Screened: -0,8%
  • June Balanced Screened: -0,5%
  • June Moderate Screened: -0,3%

Junes investorer har dog stadig fået solide afkast hidtil i 2023. Opturen har været drevet af troen på en såkaldt blød landing i global økonomi, hvor væksten holder sig oven vande, samtidig med at inflationen falder pænt ned mod centralbankernes målsætning omkring 2 pct. Det betyder også, at centralbankerne snart kan være færdige med at hæve renterne. Derudover har der været stor entusiasme omkring betydningen af kunstig intelligens for især teknologiselskaberne.

Men aktiemarkederne er fremadskuende af natur, og derfor er mange af de positive nyheder allerede indregnet i aktiekurserne. Samtidig fik tegn på overraskende stærk økonomisk vækst i USA paradoksalt nok aktiemarkederne til at slå bak. Mange investorer blev bekymrede for, om den stærke vækst kan få centralbankerne til at hæve renterne endnu mere end ventet for at lægge yderligere en dæmper på den økonomiske aktivitet og dermed inflationen.

Derudover er det stadig ikke afgjort, om vi undgår en større økonomisk nedtur længere nede ad vejen, selv om vi på kortere sigt lader til at slippe. Og denne usikkerhed om, hvor renterne og økonomien er på vej hen, er ikke noget, som aktiemarkedet sætter synderligt pris på. Det kan derfor forklare noget af den mindre gode stemning i august.

Vi anbefaler, at du holder fast i din investeringsstrategi, hvis den stadig passer til din risikoappetit og tidshorisont. Derudover er det vigtigt at holde hovedet koldt, både når det går op og ned.

 

 

Dette er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning.

Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Vi henviser dig til at læse prospektet og central investorinformation, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospekt, central investorinformation og information om klagehåndtering (investorrettigheder) for de fire June fonde er tilgængeligt på dansk og engelsk og kan findes her.

Danske Invest Management A/S kan beslutte at opsige aftalerne, som er indgået med Danske Bank med henblik på markedsføring af June fondene.