Afklaring om næste præsident og godt nyt om vaccine gjorde november særdeles positiv

Med positive afkast på mellem 3,0% og 8,4% bød november 2020 på de bedste afkast i Junes fondes historie. På trods af stigende smittetal og tiltagende nedlukninger af økonomier verden over, var nyheden om at flere COVID-19 vacciner kan være på vej afgørende for udviklingen på de finansielle markeder. Aktiemarkeder i flere forskellige regioner oplevede nye kursrekorder (ofte kaldet all time high) i månedens løb. Stigningerne var ikke begrænset til aktier. Obligationerne bidrog også positivt til afkastet i alle Junes fonde i november.

Men det var ikke kun vaccinehåb, der løftede markederne. Årets politiske begivenhed fandt også sin konklusion, da Joe Biden blev valgt som USA’s næste præsident. Afslutningen af valget betyder, at en af betydelige usikkerheder blev afklaret, og hvis der er noget de finansielle markeder kan lide, er det mindre usikkerhed.


Vil du investere din opsparing?