Efter to måneder med ekstreme udsving i den ene og den anden retning, blev maj en mere jævn måned for Junes fonde.

Marts og april 2020 sendte de finansielle markeder på en historisk slingretur. Først ned, og siden op igen. I maj fulgte markederne en mindre dramatisk udvikling, og afkast i Junes fonde endte lige omkring 1% for alle fondene.

Stigningerne på aktiemarkederne fortsatte i maj, dog i et betydeligt lavere tempo end i april. Indflydelsen af coronavirussen fortsatte med at optage markederne, og nu hvor flere lande og samfund er begyndt at åbne igen, er fokus skiftet til hvordan dette ville påvirke økonomien. De fleste steder har åbningen ikke betydet en stigning i smittede, og det har været med til at give mere tiltro til økonomien og aktiemarkederne generelt. At stigningerne i maj ikke har været større, skyldes i høj grad, at de store stigninger i april skete på baggrund af en forventning om, at åbningen ville gå godt. Dermed har nogle af de positive effekter vi begynder at se nu, allerede været indregnet i aktiekurserne.

Mens corona trådte en smule i baggrunden i maj, blev det også tydeligt, at de udfordringer de finansielle markeder stod over for før corona, stadig ikke er løst. Vigtigst af disse er handelskrigen mellem USA og Kina, som blot er en af flere fronter, hvor præsident Trump er udfordret inden valget til november.

AFKAST I JUNES FONDE I MAJ

AFKAST I JUNES OPRINDELIGE (IKKE-SCREENEDE) FONDE

Her finder du information om Junes oprindelige ikke-screenede fonde. Afkast finder du i faktaarket (factsheet) for hver fond. Har du endnu ikke skiftet til Junes nye fonde, kan du gøre det her. De nye fonde er både screenet efter principper om ansvarlig investering og har lavere omkostninger for dig.