Juni blev endnu en måned med store udsving for Junes fonde. Det endte dog med positive afkast for alle fonde.

De globale aktiemarkeder startede juni i samme tråd som april og maj. Nemlig med markante kursstigninger – 5% alene i den første uge. Årsagen? Genåbningen af samfund og økonomier viste lovende takter, og nøgletal indikerede, at økonomierne ville komme sig hurtigere efter nedlukningerne, end de fleste havde forventet.

Så godt skulle det dog ikke blive ved med at gå.

Midt på måneden viste smittetal fra USA nemlig er foruroligende udvikling. De steg. Mange steder i USA er smittetallene nu højere end det tidligere højdepunkt. Nyheden om, at genåbningen i USA måske var sat for tidligt i gang, og at flere end nogensinde var smittet med COVID-19, spredte på ny usikkerhed på aktiemarkederne. I første omgang i USA, men som så ofte før, spreder udviklingen fra USA sig til resten af verdens aktiemarkeder.

For June betyder det, at fondene kunne notere afkast for måneden på mellem 1,20% og 1,53%. Den laveste stigning kunne noteres for fonden June Moderate, men den største stigning i denne måned var ikke i June Opportunity, som ellers har højest risiko og den største aktieandel. Faktisk havde både June Progressive og June Balanced højere afkast, i juni måned.

Det skyldes et ganske positivt bidrag fra obligationer, som er steget som følge af blandt andet faldende renter i juni. Begge disse fonde har en større andel af end June Opportunity.

AFKAST I JUNES FONDE

Denne blogpost udgør ikke i sig selv investeringsrådgivning. Den skal ikke ses som opfordring til at købe eller sælge andele i Junes fonde. Du er selv ansvarlig for at afklare juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering for dig.

Afkast i de oprindelige (ikke-screenede) fonde

Her finder du information om Junes oprindelige ikke-screenede fonde. Afkast finder du i faktaarket (factsheet) for hver fond. Har du endnu ikke skiftet til Junes nye fonde, kan du gøre det her. De nye fonde er både screenet efter principper om ansvarlig investering og har lavere omkostninger for dig.