Fald i tech-aktier var med til at trække Junes afkast i negativ retning

Efter en august med nye rekorder på de globale aktiemarkeder blev september måneden, hvor gassen gik en anelse af ballonen, og markederne oplevede fald. Det kunne også mærke i Junes fonde, som havde negative afkast for måneden på mellem -0,8 og -2,6%.

Den negative afkast skyldes en kombination af faktorer, men mest centralt står udviklingen i den amerikanske tech-industri. De store tech-aktier er dem, der efter coronakrisen i marts har oplevet den største vækst. I september valgte flere investorer dog at sælge ud af deres aktier i denne sektor, og ”tage gevinsten hjem”. Det udløste en mindre sneboldseffekt, som fik endnu flere investorer til at sælge tech-aktier, hvilket fik hele sektoren til at falde.

Samtidig skuffede den amerikanske centralbank (Federal Reserve, eller blot ’Fed’) markedet en smule, da de, modsat hvad mange ellers havde forventet, ikke valgte at annoncere yderligere stimulerende tiltag for økonomien.

Corona spiller også stadig en rolle for de finansielle markeder verden over. Selvom september bød på bedre smittetal for USA, var det også den måned hvor den såkaldte anden bølge for alvor blussede op i Europa. Det har lagt en dæmper på den økonomiske optimisme på grund af usikkerhed om, hvorvidt der vil komme nye nedlukninger, som kan hæmme økonomien. På baggrund af den fornyede usikkerhed faldt renterne en smule i løbet af september, hvilket betød kursstigninger og positivt afkast på obligationer.

 

Sammenlægning af Junes fonde

Som tidligere annonceret bliver Junes oprindelige ikke-screenede fonde sammenlagt med Junes eksisterende screenede fonde i oktober. Fondene bliver lagt sammen den 9. oktober, og man må derfor forvente at både nye investeringer og anmodninger om at trække penge ud af June indgivet den 8. oktober, kan tage en mere end det ellers ville gøre.

Hvis din June-investering er placeret i en af de ikke-screenede fonde, vil det ikke være muligt at trække penge ud eller investere mere i perioden fra 29. september til 12. oktober. Du vil have fået besked i din e-boks om, hvad det betyder specifikt for dig.

Læs mere om sammenlægningen, og se, hvordan du kan finde ud af, hvilken June-fond du har, hvis du er i tvivl.

 

Denne blogpost udgør ikke i sig selv investeringsrådgivning. Den skal ikke ses som opfordring til at købe eller sælge andele i Junes fonde. Du er selv ansvarlig for at afklare juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering for dig.

Afkast i Junes oprindelige (ikke-screenede fonde)

Her finder du information om Junes oprindelige ikke-screenede fonde. Afkast finder du i faktaarket (factsheet) for hver fond. Har du endnu ikke skiftet til Junes nye fonde, kan du gøre det her. De nye fonde er både screenet efter principper om ansvarlig investering og har lavere omkostninger for dig.