Positive afkast for årets sidste måned til trods for at pandemien stadig raser

De finansielle markeder oplevede en historisk god måned i november efter positive nyheder omkring flere COVID-19-vacciner. I december måtte vi dog igen ned på jorden og sande, at vi fortsat er langt fra enden på den globale pandemi. Endnu engang oplevede vi nemlig nye kedelige smitterekorder samtidig med, at nye og strengere restriktioner blev rullet ud på tværs af verden. Der var dog også flere gode julegaver til investorerne i slutningen af måneden. Først og fremmest startede vi verden over med at vaccinere mod COVID-19 – en ting, der nok har stået øverst på ønskelisten for de fleste hele året. Derudover blev EU og Storbritannien enige om en Brexit-aftale, og den amerikanske kongres vedtog en omfattende ny hjælpepakke, hvilket var godt nyt for finansmarkederne.

I sidste ende valgte investorerne at fokusere på de gode nyheder, hvilket betød positive afkast – noget, der også afspejlede sig i Junes fonde, der steg mellem 0,5% og 1,1% i årets sidste måned. De positive afkast for december betyder også, at samtlige af Junes fonde ender hele året med positive afkast mellem 2,8% og 5,8%.

Vores investeringsekspert Jacob Hvidberg Falkencrone beskriver året, der er gået, således:

”2020 har været et meget begivenhedsrigt år – også på finansmarkederne. Efter en rutsjebanetur i løbet af året står vi tilbage med pæne positive afkast over hele linjen. Det var det nok de færreste, der havde turde håbe på, da vi stod midt i orkanens øje i marts 2020, hvor alting så sort ud. Men med massiv hjælp fra regeringer og centralbanker verden over har finansmarkederne altså været i stand til at ride stormen af. Ser vi lidt fremad, så står vi på et svært tidspunkt lidt endnu med store smitteudbrud og omfattende restriktioner, men der er lys for enden af tunnelen. Vi forventer derfor fornuftige afkast og lidt mindre udsving i 2021, end vi har set i år” siger han.


Vil du investere din opsparing?