Stigende smittetal fik en ellers lovende oktober til at vende til negative afkast

Oktober startede lovende for de finansielle markeder. Det var især forventningerne om kommende hjælpepakker i USA, der i starten af oktober var med til at trække aktiekurserne op. Men da anden bølge af corona for alvor ramte Europa, og smittetallene begyndte at stige igen i USA, steg pessimismen, og aktiemarkederne kunne registrere et fald på omkring 5%. For Junes fonde betyder det, at månedens afkast endte mellem 0% og -1%.

Om oktober måneds aktiefald fortæller investeringsekspert Jacob Hvidberg Falkencrone:

”I marts faldt aktier med 30%, denne gang er det tættere på 5%. Så det er ikke et fald man kan sammenligne. Verden har generelt fundet mere effektive måder at håndtere smitten på, og de har virket længe. Men med den anden bølge, har man måttet indse, at de lokale greb hvor man lukker ned lokalt ikke længere giver mening. Nu må man slå med den store hammer og lukke helt ned i lande som Frankrig, Spanien og nu også England og Tyskland. Det er ikke godt nyt for aktiemarkederne, fordi det rammer væksten og betyder usikkerhed om, hvordan situationen udvikler sig over de kommende måneder, og hvor længe økonomien må køre i lavere gear,” konkluderer han.

Mod slutningen af oktober var det også forventet, at man ville opleve en stigende usikkerhed som følge af det kommende præsidentvalg i USA.

De June-fonde der har størst andel af obligationer har klaret sig bedst gennem måneden, da renterne er faldet en anelse i oktober, hvilket har presset kurserne op.

 

Denne blogpost udgør ikke i sig selv investeringsrådgivning. Den skal ikke ses som opfordring til at købe eller sælge andele i Junes fonde. Du er selv ansvarlig for at afklare juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering for dig.


Invester i dag med June