August 2020 blev en ganske god måned for de globale aktiemarkeder, og Junes fonde er nu meget tæt på samme niveau som starten af året.

Aktiemarkederne verden over havde en stærk august med nye kursrekorder i både det globale indeks (MSCI World) og for amerikanske aktier (S&P500). Den udvikling smittede af på Junes fonde, som alle kunne notere pæne positive afkast for måneden på mellem 1,4% og 4,5%. Og kigger man på udviklingen for hele året, er Junes fonde meget tæt på at være tilbage ved det niveau, hvor de startede året.

Det er særligt de fem store amerikanske tech-giganter Apple, Amazon, Google, Facebook og Microsoft, der er årsagen til stigningen. Faktisk er de fem selskaber til sammen steget så meget, at de ved udgangen af august til sammen udgjorde lidt over 25% af hele det amerikanske aktiemarked (S&P500). Det betød, at den amerikanske tech-sektor i slutningen af august var mere værd end hele det europæiske aktiemarked til sammen. Den udvikling kom Junes investorer til gode i højere grad end i juli måned, fordi dollarkursen ikke er faldet på samme måde, som man så i juli, og væksten derfor ikke forsvinder, når man omregner til danske kroner.

Men det er ikke kun tech-aktierne der er gået frem. Den generelle positive udvikling er i høj grad et udtryk for, at investorer verden over har tiltro til den måde de nye udbrud i coronasmitte bliver håndteret, nu hvor de fleste lande har fundet har andre måder at håndtere dem på, end gennem total nedlukning.
De positive afkast fra aktier er mest kommet investerer i Junes mest aktieholdige fonde (Opportunity og Progressive) til gode, da obligationer har haft en flad udvikling i august med afkast omkring nul.

 

Sammenlægning af Junes fonde: handler kan tage længere tid i starten af oktober

Som tidligere annonceret bliver Junes oprindelige ikke-screenede fonde sammenlagt med Junes eksisterende screenede fonde i oktober. Fondene bliver lagt sammen den 9. oktober, og man må derfor forvente at både nye investeringer og anmodninger om at trække penge ud af June indgivet den 8. oktober, kan tage en mere end det ellers ville gøre.

Hvis din June-investering er placeret i en af de ikke-screenede fonde, vil det ikke være muligt at trække penge ud eller investere mere i perioden fra 29. september til 12. oktober. Du vil have fået besked i din e-boks om, hvad det betyder specifikt for dig.

Læs mere om sammenlægningen, og se hvordan du kan finde ud af, hvilken June-fond du har, hvis du er i tvivl.

 

Denne blogpost udgør ikke i sig selv investeringsrådgivning. Den skal ikke ses som opfordring til at købe eller sælge andele i Junes fonde. Du er selv ansvarlig for at afklare juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering for dig.

Afkast i Junes oprindelige (ikke-screenede) fonde

Her finder du information om Junes oprindelige ikke-screenede fonde. Afkast finder du i faktaarket (factsheet) for hver fond. Har du endnu ikke skiftet til Junes nye fonde, kan du gøre det her. De nye fonde er både screenet efter principper om ansvarlig investering og har lavere omkostninger for dig.