Hvorfor skal man investere?

Video duration: 2 min.

Hvorfor skal man investere?

Video duration: 2 min.

I de senere år har renteniveauet i Danmark været meget lavt. Det er muligvis godt nyt for nogle, men for dem, som har penge stående på en konto i banken, er det bad news.

Inflationen udhuler din opsparing

Det betyder nemlig, at du ikke opnår noget nævneværdigt afkast eller rente ved at have dine penge stående på bankkontoen.

Tværtimod vil dine penge med tiden miste værdi pga. inflationen. Årsagen til det er at priserne på de fleste varer og tjenester stiger en lille smule år for år.

Helt konkret betyder det, at hvis du har sparet fx 10.000 kr. op i dag, så vil du simpelthen kunne købe mindre for dem, når du skal bruge dem om eksempelvis 15 år. Du har stadigvæk dine 10.000 kroner, men du har mindre købekraft, fordi alting er blevet dyrere. Du er altså blevet ramt af inflationen.

En af de mest oplagte måder at prøve at forhindre dette i at ske, er at investere dine penge i stedet for. De rigtige langsigtede investeringer i aktier og obligationer har nemlig historisk set givet et afkast, som har fået pengene til at vokse år for år, så investorerne har oplevet af få MERE købekraft den dag, de skulle bruge pengene. Men det ligger i investeringernes natur, at der altid er en risiko for, at man kan tabe penge på at investere.

Mange tror, at man skal være halvvejs millionær for at investere. Eller at det er super kompliceret at investere. Sandheden er, at det kan være kompliceret at investere, hvis man ønsker det – men det kan også være meget simpelt.

Med June har vi lavet et 100% digitalt investeringsprodukt, der er tiltænkt dem, som gerne vil have, at det skal være simpelt at investere.

Du kan starte din investering med kun 100 kr. og løbende indsætte flere penge på din investeringskonto. Vi mener nemlig, at det er relevant for alle at investere – ligegyldigt hvad størrelsen på din formue er. Med små løbende investeringer kan man nemlig også få glæde af effekten fra renters rente, som også kan gøre en potentiel forskel med små beløb.

Det tager kun omkring 10 minutter at komme i gang med at investere med June. Du skal bare besvare nogle spørgsmål om din tidshorisont, risikovilje og økonomiske situation, så får du en anbefaling til en investering, som du kan vælge at investere i.

Read more
Other videos in this series
Currently watching.
Video duration: 2 min.
Hvorfor skal man investere?

Hvorfor skal man investere? Investeringsekspert Thomas Enevoldsen fortæller her om, hvordan inflationen udhuler din opsparing, og hvad du kan gøre ved det.