Hvad er risikospredning?

Video duration: 2 min.

Hvad er risikospredning?

Video duration: 2 min.

Alle der investerer bør sikre sig, at de har nok spredning på deres investering. Det er nemlig et vigtigt redskab til at begrænse sin risiko.

Har du lagt alle dine æg i den samme kurv?

Et velkendt ordsprog siger, at man ikke skal lægge alle sine æg i den samme kurv. For, hvis man taber kurven, vil de fleste æg nok gå i stykker, og det hele kan være tabt på een gang.

For en investor er der en vigtig morale at hente i det: Hvis man ikke spreder sin risiko, risikerer man at tabe det hele meget hurtigt.

Hvis du investerer alle dine penge i kun én aktie – uanset hvor stor og hæderkronet en virksomhed der står bag – udsætter du dig selv for stor risiko for tab. 

Selv de største virksomheder kan nemlig opleve kriser, og hvis du har hele din investering placeret i én aktie, så afhænger din investering af, hvordan den ene virksomhed klarer sig. Hvis virksomheden rammer en periode med dårlige resultater, vil det smitte af på værdien af virksomhedens aktier, og din investering vil tabe værdi.

Har du derimod spredt din investering ud på flere forskellige virksomheder i forskellige brancher og lande, er det langt mindre sandsynligt, at de alle sammen falder samtidig. Hvis en virksomhed skulle komme ud i en krise, betyder det relativt set ikke så meget for din investering, da den kun udgør en lille del af din samlede investering.

Det gør dig langt mindre sårbar over for uforudsete hændelser.

Med June investerer du i en investeringsfond, der fungerer på den måde, at risikoen spredes ud på flere tusinde forskellige aktier og obligationer inden for forskellige brancher og markeder. På den måde opnår du altid en høj risikospredning, når du investerer med June.

Read more
Other videos in this series
Currently watching.
Video duration: 2 min.
Hvad er risikospredning?

Investeringsekspert Thomas Enevoldsen fortæller om vigtigheden af spredning på en investering, og hvordan man opnår det.