Efter en måned med udsving op og ned endte Junes fonde måneden med afkast omkring 0%

De seneste måneder har udsvingene på de globale aktiemarkeder generelt været relativt begrænsede, og de fleste markeder har bevæget sig stille og roligt opad. Men i november tog de globale aktier, og særligt de europæiske, en mindre rutsjebanetur – både op og ned. Det betød, at europæiske aktier endte november et par procent nede i forhold til månedens start, mens afkastet for amerikanske aktier, omregnet til danske kroner, var stort set fladt.

På obligationsmarkederne forblev renterne nogenlunde uændret i løbet af november, hvilket gav et beskedent bidrag til afkastet i Junes fonde. Alt i alt betød det, at June-fondene overordnet set havde et mindre negativt afkast i november. Ser vi på det samlede afkast for året ligger alle June-fonde fortsat med pæne plus i intervallet 2,0% til 7,63%.

 

Investorer i “vent-og-se humør” betød efterårsstemning på markederne

Årsagen til de negative afkast på aktiemarkederne i november var, at investorerne generelt var i en slags “vent-og-se humør”. Efter et par måneder med store aktiekursstigninger, en veloverstået regnskabssæson og en skattereform i USA under opsejling, valgte mange investorer simpelthen at trække stikket og tage en kort pause. Det betød, at man mistede appetitten efter risikofyldte aktiver for en stund, hvilket fik aktiekurserne til at falde.

 

Globalt opsving

Positive nøgletal fortsatte med at bekræfte, at det globale opsving fortsat er solidt. Kombineret med forbedrede udsigter til en endelig vedtagelse af en skattereform i USA muntrede det investorerne op mod slutningen af måneden, hvilket reducerede nogle af tabene.

 

Hold fast i din tidshorisont

Når kurserne svinger, kan det som investor nogle gange være svært at holde fast i sin langsigtede investeringsstrategi. Det er dog forventeligt, at investeringer kan svinge i værdi på kort sigt, og man bør altid vurdere sin investering, i forhold til den tidshorisont man valgte, da man startede investeringen. Som tommelfingerregel siger man, at risikoen for tab bliver mindre over tid. Hvordan det hænger sammen, kan du læse mere om her.

 

Seneste afkast i Junes fonde:

Tabellen viser udviklingen i afkastet for Junes fem fonde efter omkostninger i perioderne 31/10-2017 til 30/11-2017 og 30/12-2016 til 30/11-2017

 

Prøv June – kom nemt i gang med at investere

Med June kommer du nemt i gang med at investere. Det tager kun 10 minutter at få en uforpligtende anbefaling til en investering, som passer til dig og din økonomi. Prøv selv på June.dk