En god måned for både europæiske og amerikanske aktier førte til stigende afkast

Positive afkast til alle Junes fonde

Set med investorøjne var september en forrygende måned – det gælder også for June-investorer. Både europæiske og amerikanske aktier oplevede flotte kursstigninger i løbet af måneden, og da euroen ikke fortsatte den stigning overfor den amerikanske dollar, som vi så hen over sommeren, betød det, at alle fem June-fonde sluttede september med pæne afkast.

De mest risikovillige June-investorer oplevede de største afkast, som følge af deres højere aktieandel, mens de mere defensive investorer oplevede mindre afkast, som følge af stigende globale renter.

 

Formindskede risici og stærk global vækst

Hvor June-fondenes udvikling i august var præget af geopolitiske spændinger, politisk uro og ikke mindst negativ effekt fra valutakursudvikling, så var udviklingen langt mere positiv i september.

Det skyldes, at nogle af de risici, som markederne har kæmpet med de seneste måneder, blev reduceret. Det var godt nyt for aktiemarkederne. Det tyske valg blev overstået med endnu en kanslerperiode til Angela Merkel, og i USA formåede Donald Trump at gå sammen med demokraterne om at hæve det amerikanske gældsloft og få vedtaget et midlertidigt budget for næste år.

De formindskede kortsigtede risici betød, at finansmarkederne kunne ånde lettet op og igen begynde at fokusere på de mere fundamentale forhold i økonomi. Herfra fik markederne yderligere medvind i løbet af måneden, idet vi fik en stribe af stærke nøgletal, der understregede, at det globale opsving fortsat er rigtig stærkt.

 

Højere aktiekurser og stigende renter

Alt i alt fik det verdens investorer til igen at søge mod de mere risikofyldte aktiver. Det trak aktiekurserne op, mens renterne, der bevæger sig modsat af obligationskurserne, steg. På valutasiden holdt eurokursen sig stabil ift. dollaren og påvirkede således ikke afkastet på fondene i June, når vi omregner til danske kroner.

Tabellen viser June-fondenes afkast efter omkostninger og dækker perioderne 31/8-30/9 2017 og 1/1-30/9 2017

 

 

Prøv June – kom nemt i gang med at investere

Med June kommer du nemt i gang med at investere. Det tager kun 10 minutter at få en uforpligtende anbefaling til en investering, som passer til dig og din økonomi. Prøv selv på June.dk

Prøv June - få en uforpligtende anbefaling til en investering som passer til dig og din økonomi