Fremover vil Junes fonde ikke længere investere i tobaksselskaber.

Danske Invest har besluttet at indføre investeringsrestriktioner på tobaksselskaber i deres investeringsfonde. Det betyder, at selskaber der har mere end 5% af deres omsætning fra tobaksprodukter, fremover vil blive ekskluderet fra Junes fonde, og dine penge vil ikke blive placeret i deres aktier eller obligationer. Det gælder både cigaretter, cerutter, cigarer, snus og andre produkter der er lavet af bladtobak. Restriktionen gælder også elektroniske cigaretter og ”next generation”-tobaksprodukter.

Junes screening for ansvarlig investering omfatter i forvejen selskaber der er involveret i fx sanktionerede våben som landminer, klyngebomber, kemiske-, biologiske- og atomvåben, eller hvis de tjener størstedelen af deres penge på kul. Og nu altså også tobak. Læs mere om, hvordan det fungerer her.

Start din investering på 10 minutter


Kom i gang nu

 

Underliggende fonde fra eksterne udbydere ekskluderer også tobak

Når du investerer med June, bliver din investering placeret i en af Junes fire fonde. De fire June-fonde benytter såkaldte underliggende fonde, som følger globale indeks for både aktier og obligationer. Omtrent halvdelen af de underliggende fonde bliver udbudt af Danske Invest, de øvrige bliver udbudt af andre udbydere (den eksakte andel af fonde fra andre udbydere varierer i skrivende stund fra 54% i June Moderate Screened til 34% i June Opportunity Screened).

Disse fonde fra andre udbydere bliver screenet efter de principper, der gælder for MSCI’s SRI-indeks, som er et indeks for bæredygtige investeringer. I disse fonde er tobaksprodukter også ekskluderet.

Fondene i Junes motorrum er screenet efter principper for ansvarlig investering – nu er tobak også ekskluderet. Læs mere om screening og ansvarlig investering her.

 

Hvad betyder det for mit afkast?

Det er ikke vores investeringseksperters forventning, at denne ændring kommer til at påvirke afkastet i Junes fonde. Selvom man tager tobaksselskaber ud, er risikospredningen stadig meget stor med June, og man investerer stadig i over 1000 forskellige selskaber i regioner over hele verden.

Hvad er risikospredning?


Vil du også investere?