Vores eksperter har vurderet, at det var tid til at opdatere June-fondenes investeringer. Få et kig ind i, hvad de har gjort og hvorfor.

I januar 2017 har vi øget June-fondenes* beholdning af aktiebaserede ETF’er. Der er tale om europæiske aktier, som er købt efter salg af ETF’er bestående af europæiske virksomhedsobligationer.

Det er sket fordi vores investeringseksperter forventer, at europæiske aktier vil klare sig bedre fordi:

  1. Den globale økonomi klarer sig godt for tiden. Særligt de europæiske virksomheder bør kunne udnytte dette til at øge deres indtjening i løbet af 2017.
  2. Den Europæiske centralbank er lempelig og stimulerer den europæiske økonomi. Blandt andet ved opkøb af obligationer, ved at holde euroen svag over for andre valutaer og det historisk lave renteniveau. Sidstnævnte kommer især de private forbrugere til gode. Dette, samt andre faktorer, gør, at vi forventer øget forbrug/efterspørgsel, hvilket vi regner med kan give stigende aktiekurser. Vi har øget mængden af europæiske aktier, idet effekten af dette ikke er fuldt indregnet i aktiekurserne på nuværende tidspunkt. Vi ser især årsregnskaberne for 2016, der udkommer i februar, kan understøtte dette.
    Salget af de europæiske virksomhedsobligationer er sket fordi de klarede sig exceptionelt godt sidste år, og ikke forventes at kunne levere et lige så godt resultat fremadrettet.

 

Hvad betyder det for min June-investering?

Vores eksperter justerer løbende Junes fonde for at sikre, at de hver især holder sig inden for det risikoniveau, du som kunde har valgt, men også for at optimere investeringen ud fra de muligheder, man ser i markedet for bedst muligt afkast. Så behøver du ikke selv at gøre det.

Alle investeringer skal løbende justeres og “holdes i form”. Du kan læse meget mere om hvorfor, og hvordan det virker i dette indlæg på Junes blog.

 

*Det vi i denne blogpost omtaler som “Junes fonde” er teknisk set afdelinger under fonden “Danske Invest Allocation SICAV”.


Kom i gang med at investere