Med negative - eller i bedste fald 0% - renter på indlån, kan overvejelser omkring investering være relevant for mange virksomheder. Men hvad skal jeg som virks

Thomas Hagerup er erhvervsrådgiver i Danske Bank i Aalborg og har mere end 15 års erfaring i banken. Som en del af teamet der besvarer kundernes opkald i Erhverv Direkte, rådgiver han hver dag små og mellemstore virksomheder om deres økonomiske forhold – blandt andet om de bør overveje at investere.

 

Hvorfor er det relevant for virksomheder at investere?

Thomas Hagerup: ”Lige nu er renteniveauet meget lavt. Det kan give virksomhederne problemer i forhold til deres opsparing af overskydende likviditet og overskud. De fleste oplever i bedste fald, at få 0% i rente af pengene i banken, men der er også flere og flere, som betaler negative renter. Med andre ord: de betaler for at have penge stående i banken.
Sammenholdt med inflationen, selvom den er lav, så står de penge altså og bliver mindre og mindre værd. Det er i sig selv en god anledning til at overveje, hvad man vil med sine penge: om det er nogle der skal bruges i driften, nogen man skal investere i at udvikle og vækste sin egen virksomhed eller blot opsparet overskud, der på sigt kan bruges til opkøb af andre virksomheder, udtræk til løn eller dårlige tider for branchen? I så fald bør man overveje om en investering i værdipapirer vil kunne sikre opsparingens købekraft på længere sigt?”

Start din virksomheds investering


Kom i gang nu

 

Hvad er det typiske spørgsmål, virksomhederne har, når det kommer til investering?

”Det er næsten altid: ”Kan jeg komme til mine penge igen? ” Virksomhedsejere vil gerne være sikre på, at de kan få adgang til pengene, hvis der sker noget uforudset, eller der dukker en anden god investeringsmulighed op? Der er nok en fornemmelse af, at når man har investeret, så kan man ikke komme til sine penge. Men sådan er det jo ikke.
Vi anbefaler altid en tidshorisont på mindst tre år, men hvis der skulle opstå et akut behov, kan man sælge sin investering, og få det beløb ud, den er værd på det givne tidspunkt. Det kan også være, at man kun sælger en del af investeringen, så man bare får det beløb ud, man har brug for.
Men man skal selvfølgelig være klar over, at der også er en risiko for, at de kan være blevet mindre værd. ”

 

Hvad er det for en type virksomheder, der kan have glæde af at investere med June?

”Det er i princippet alle typer af virksomheder. Alle der har en overskudslikviditet, der ikke er øremærket på kort sigt til andre investeringer eller formål. Typisk virksomheder, hvor man kan overskue sin likviditet et stykke ud i fremtiden. Måske er det især vidensarbejdere som læger, tandlæger, konsulenter, it-folk eller generelt holdingselskaber, hvor man ikke skal bruge en masse penge til driften, hvor det med stor sandsynlighed, kunne give mening at investere.
Men det kan også være fx en tømrermesters holdingselskab eller andre situationer, hvor man har trukket noget af overskuddet fra driften over i et holdingselskab. ”

 

Kan man få et godt råd af jer, hvis man er i tvivl om man bør investere?

”Hvis man er erhvervskunde i Danske Bank kan man altid ringe til os, og få en snak om ens muligheder. Det kan også være en snak om pension eller andre økonomiske forhold for virksomheden. På den måde kan vi give noget helhedsrådgivning og få en indikation om, hvorvidt investering er noget for kundens virksomhed. ”

Thomas og hans kollegaer kan kontaktes på telefon hos Erhverv Direkte på 70 13 30 00


Enkeltmandsvirksomheder, IVS, Aps og A/S’er kan investere med June. For A/S, ApS og IVS er det et krav, at det skal være beskrevet i virksomhedens vedtægter, at den må investere.

Facts om June for virksomheder

• Kom i gang på 10 minutter
• Vælg selv det risikoniveau der passer jer
• June anbefaler en tidshorisont på mindst tre år, men pengene kan trækkes ud når som helst
• Indholdet af Junes fonde bliver løbende justeret af eksperter. Du behøver ikke gøre noget
• Ansvarlig investering i screenede fonde
• Junes fire fonde har givet et afkast mellem 6,41% og 6,60% fra årets start til udgangen af august 2019. Læs mere på linked herunder. Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast.