Måneden startede med store fald, men halede det meste ind igen

August 2019 var en måned med betydelige udsving for Junes fonde. Måneden startede med markante fald, udløst af at Donald Trump slog på handelskrigstrommerne og annoncerede nye afgifter på import af varer fra Kina til USA, så alle typer af varer nu bliver omfattet. Værre endnu blev det, da kineserne trommede tilbage ved at tilføre tilsvarende afgifter på varer, der eksporteres fra USA til Kina og oven i hatten lagde nye restriktioner på amerikanske virksomheders mulighed for at investere i Kina. En handelskrig mellem verdens to største økonomier er dårligt nyt for virksomheder over hele verden, og derfor fik det en negativ indflydelse på aktiepriserne, som faldt markant. Nogle dage mere end 1% på et enkelt døgn.

I slutningen af måneden steg kurserne igen, men ikke nok til at modvirke hele den negative påvirkning fra handelskrigen i starten af måneden. Således endte Junes fonde med de største aktieandele med negative afkast, mens fonden June Moderate Screened endte med et lille positivt afkast, som kommer fra obligationer.

De positive bevægelser i markedet kommer langt hen ad vejen fra centralbankerne, som er blevet ved med at understøtte markederne ved at holde renterne lave og i nogle tilfælde sænke dem. Det er godt for aktier, fordi det gør det billigere for virksomhederne at låne penge, og det er godt for obligationerne, fordi mekanismen i dem er sådan, at når renterne falder, stiger kurserne.

Denne tabel er opdateret 3. Januar 2020, da der var en regnefejl i den tidligere version.

Afkast i Junes oprindelige (ikke screenede) fonde

Her finder du information om Junes oprindelige ikke-screenede fonde. Afkast finder du i det faktaarket (factsheet) for hver fond. Har du endnu ikke skiftet til Junes nye fonde, kan du gøre det her. De nye fonde er både screenet efter principper om ansvarlig investering og har lavere omkostninger for dig.