Det er ikke kun din risikovilje, der afgør hvilken investering, June anbefaler til dig.

Investering er et personligt anliggende, og der findes ikke én universel investering, som vil være en god idé for alle mennesker. Der kan være mange faktorer, som spiller ind, når du skal vælge en investering: Investerer du mindre beløb i de virksomheder, du kender, eller placerer du systematisk hele opsparingen i globale papirer? Har du et bestemt mål, som du gerne vil nå inden for et par år, eller ligger dine mål langt ude i fremtiden? Er du til en investering, der kan svinge meget op og ned i værdi, eller er du på udkig efter noget, som udvikler sig mere stabilt?

Med June har vi lavet en 100% digital investeringsløsning, som guider dig gennem processen, og lader dig komme hurtigt og nemt i gang med at investere.

Start din investering på 10 minutter


Kom i gang nu

 

Hvad skal June vide for at kunne lave en anbefaling?

Første gang du bruger June, beder vi dig besvare en kort række spørgsmål. Du skal bl.a. svare på, hvilket beløb du regner med at investere, hvor lang tid du regner med at investere, og hvor høj (eller lav) risiko du ønsker. Bagefter stiller vi dig et par spørgsmål om din økonomiske situation, for at få en indikation af, hvilken investering din økonomi kan bære.

Når du har svaret, tager June de informationer, du har givet, og beregner, hvilken af Junes fonde der passer bedst til dig.

Det er altså kombinationen af dit ønske om risiko, hvor lang din investeringsperiode er og din økonomiske situation, som afgør, hvilken investeringsfond June anbefaler.

 

Junes investeringsfonde

De fem investeringsfonde*, som man investerer i gennem June, er konstrueret sådan, at de kan dække forskellige investeringsbehov. Den mest åbenlyse forskel på dem er, hvor høj risiko de har. Risikoniveauet reguleres i fondene ud fra en forskellig fordeling af aktier og obligationer**. Tommelfingerreglen er, at en større risikovillighed er ensbetydende med en højere andel af aktier, mens en lavere risikovillighed vil have en højere andel af obligationer.

Tid + risikovilje + økonomisk råderum = din anbefaling

Det er dog ikke så simpelt, at en fond med høj risiko altid er den passende investering for en person, som har høj risikovillighed.

Hvis man fx kun er interesseret i at investere i meget kort tid, bliver alle investeringer mere risikable, fordi man har kortere tid til at genvinde et eventuelt tab, skulle markederne falde. Derfor vil du, hvis du vælger en meget kort investeringsperiode, blive anbefalet en investering i en fond som forventes at have en stabil udvikling. Det vil altså sige en June-fond med lav risiko, der overvejende investerer i obligationer**.

Din tidshorisont er altså et vigtigt element i Junes anbefaling, ligesom din risikovillighed og dit økonomiske råderum er bestemmende for fordelingen mellem aktier og obligationer** i den fond June anbefaler til dig.

I June kan man vælge mellem fem forskellige risikoniveauer og fire forskellige tidshorisonter.

Se din egen anbefaling!

Hvis du er nysgerrig efter at se, hvilken investering June vil anbefale til dig, kan du du prøve selv på June.dk. Anbefalingen er uforpligtende og gratis.

 

*Det som vi i denne blogpost omtaler som “Junes fonde” er teknisk set afdelinger under fonden “Danske Invest Allocation SICAV”.

**Gennem underliggende investeringsfonde, bl.a. ETF’er (Exchange-Traded Funds)


Se hvad June kan gøre for dig