Efter den lette og opløftende stemning for investorerne henover sommeren trak uvejret i løbet af august ind over de finansielle markeder igen.

Nu gik det ellers lige så godt henover sommeren – men ingen sommer varer evigt. Bedst som vi var midt i et stærkt comeback for både aktier og obligationer efter de store kursfald i første halvår, løb vi i midten af august ind i ny støj og modvind på de finansielle markeder.

Det har investorerne i June også mærket. Efter de solide afkast i juli lå afkastene i august mellem -1,4 pct. og -2,4 pct. alt efter risikoniveau.

Noget af støjen i august var relateret til storpolitik. USA prøvede grænser af ved at sende den amerikanske toppolitiker Nancy Pelosi til Taiwan, som kineserne betragter som en del af Kina, hvorimod Taiwan ser sig selv som en selvstændig stat. Det førte til en masse overskrifter, og kineserne spillede med musklerne med en stor militærøvelse nær Taiwan. Heldigvis udviklede det sig ikke til mere, men kontroversen understregede det anstrengte forhold mellem Kina og USA.

Det hjalp heller ikke på stemningen, at den amerikanske centralbankschef skuffede alle dem, som havde regnet med – eller håbet på – at renteforhøjelserne var ved at være et overstået kapitel. Inflationen er fortsat på meget høje niveauer, og det er en bunden opgave for centralbankerne at få den ned igen. Det gør de ved at hæve renterne, da højere renter gør livet dyrere for alle og lægger en dæmper på efterspørgslen og dermed også på priserne.

Væksten i økonomien ser også ud til at være udfordret af den høje inflation, og det føles lidt, som om vi står i orkanens øje. Når du er nede at handle i supermarkedet, kan du ikke få lige så mange varer med dig for dine penge som før, og når du kommer hjem, ligger der en el- og gasregning, som du aldrig har set magen til. Det kan ikke undgå at påvirke væksten og dermed også virksomhedernes indtjening, når vi ser lidt ud i fremtiden.

Vi anbefaler dog, at du bevarer roen, og at du holder fast i din langsigtede investeringsstrategi, hvis den stadig passer til din risikoappetit og tidshorisont.

 

Dette er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning.

Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Vi henviser dig til at læse prospektet og central investorinformation, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospekt, central investorinformation og information om klagehåndtering (investorrettigheder) for de fire June fonde er tilgængeligt på dansk og engelsk og kan findes her.

Danske Invest Management A/S kan beslutte at opsige aftalerne, som er indgået med Danske Bank med henblik på markedsføring af June fondene.


Stadig ikke June-bruger?