December startede med usikkerhed på grund af ny coronavariant, men endte med flotte julegaver til investorerne

De globale finansmarkeder dansede lidt frem og tilbage efter nyhederne om, at den nye coronavariant, Omikron, spredte sig med nærmest lynets hast over hele verden. Trods hastig smittespredning tyder de foreløbige data dog på, at risikoen for alvorlig sygdom er lavere end de tidligere varianter, hvilket var godt nyt på markederne og betød, at man igen kunne fokusere på andre og mere positive ting som fx virksomhedernes stærke indtjening. I dagene umiddelbart før og efter juleaften var der således flotte julegaver til investorerne i form af høje afkast, der sendte markederne fra minus til et pænt plus.

For investorerne i June betød det, at der endnu engang var positive afkast at hente. December bød således på afkast mellem 0,3% og 2,9% afhængig af dit risikoniveau.

December markerede naturligvis også afslutningen på 2021, hvilket blev endnu et særdeles flot investeringsår, hvor globale aktier endte med at stige hele 25%. I June var 2021 ligeledes et rigtig godt år. Faktisk var det tredje år i træk med høje, positive afkast – i år landede de mellem 4,4% og 24,0% afhængig af risikoniveau.

Vores forventninger til 2022 er, at der fortsat er positive afkast at hente til investorerne, om end vi nok skal regne med lidt lavere afkast, end det vi fik i 2021.

 

Dette er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning.

Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Vi henviser dig til at læse prospektet og central investorinformation, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospekt, central investorinformation og information om klagehåndtering (investorrettigheder) for de fire June fonde er tilgængeligt på dansk og engelsk og kan findes her.

Danske Invest Management A/S kan beslutte at opsige aftalerne, som er indgået med Danske Bank med henblik på markedsføring af June fondene.


Stadig ikke June-bruger?