De fleste banker har sænket grænsen for, hvornår man skal betale negative renter på sin opsparing – hvad er dine alternativer?

Du har sikkert hørt, at mange banker har sænket grænserne for, hvornår man skal betale negative renter af sin opsparing i banken. I de største banker skal man fremover betale negative renter af beløb, der overstiger 100.000 kr., så kombinationen af negative renter og inflation hvert år snupper en lille bid opsparingen. I Danske Bank træder den nye beløbsgrænse i kraft 1. juli i år.

Er du en af de heldige med mange penge på kontoen, kan der dog være flere måder at undgå de negative renter. Her et udpluk af dem:

  • Du kan betale af på gæld. Det gælder selvfølgelig især, hvis du har forbrugslån, men det er også værd at overveje, hvis du fx har lån i boligen eller bilen.
  • Måske kan du energirenovere din bolig, så du på længere sigt får nogle besparelser og samtidig slår et slag for miljøet?
  • Har du børn eller børnebørn, kan du også overveje at glæde dem med pengegaver. Du kan i 2021 give hvert barn eller barnebarn op til 68.700 kroner uden at skulle betale gaveafgift.
  • Eller også kan du overveje at investere nogle af pengene – så kan du potentielt opnå et bedre afkast af dem. For man betaler som bekendt ikke negative renter på en investering. De fleste investorer i June vil formentlig give os ret i, at det hverken er svært eller tidskrævende at investere sin opsparing. Men husk nu, at du ikke bør investere penge, som du forventer at skulle bruge de nærmeste år, og du skal ikke investere dine penge, blot fordi renten er negativ.

Hvis du mener, at en investering med June kunne være noget for dig, kan du læse mere om June på june.dk. Du kan også se den historiske udvikling i Junes fonde her. Med June behøver du ikke være ekspert for at investere. Du skal blot svare på nogle spørgsmål omkring din økonomi, tidshorisont og risikovilje, og så får du en anbefaling til en af Junes fire fonde. Det tager kun 10 minutter. Med June kan du investere fra kun 100 kr. og løbende sætte flere penge ind (eller tage penge ud) af din investering, helt uden gebyrer.

 

 

Denne blogpost udgør ikke i sig selv investeringsrådgivning. Den skal ikke ses som opfordring til at købe eller sælge andele i Junes fonde. Investering er altid forbundet med en risiko, og afkast kan være negativt. Du er selv ansvarlig for at afklare juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering for dig.