Gode regnskaber, økonomiske hjælpepakker i USA og bedre styr på COVID-smitten betød fortsat fremgang i april

Humøret var endnu engang højt på markederne i april måned, hvilket betød positive afkast til både aktier og obligationer. Da det igen særligt var aktierne, som havde medvind, var det de June-fonde med den højeste aktieandel, der havde den bedste måned. Som investor i June betyder det, at du fik et afkast mellem 0,7% og 1,8%.

De gode takter blev blandt andet slået an af flotte nøgletal, der viste, at økonomien er i fremgang samt en række gode regnskaber, der også tyder på, at selskaberne går mod lysere tider. Desuden var der endnu gang hjælp at hente fra politikerne i USA. Her var det udsigten til ikke bare én, men to økonomiske hjælpepakker, med fokus på familier og uddannelse samt infrastruktur, der gav optimisme.

COVID-19 er forstsat noget, der fylder på markedet – dog mest på den positive front. I Europa og især USA er der nemlig efterhånden godt styr på smitten, stærkt understøttet af, at vaccinationerne skrider godt frem. Forventningen er, at USA opnår flokimmunitet i løbet af maj. Mere negativt ser det desværre ud i flere udviklingslande, fx Indien, hvor smitten stiger kraftigt. Overordnet set er det med til at holde renterne i nede, da det skaber usikkerhed om et bredt funderet globalt opsving.

Denne blogpost udgør ikke i sig selv investeringsrådgivning. Den skal ikke ses som opfordring til at købe eller sælge andele i Junes fonde. Investering er altid forbundet med en risiko, og afkast kan være negativt. Du er selv ansvarlig for at afklare juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering for dig.


Vil du investere din opsparing?