Nej, du skal ikke betale negative renter for at have din opsparing i June. Der er altid en risiko ved at investere, men du vælger selv dit niveau.

Fra januar 2021 skal flere danskere til at betale negative renter, da mange banker indfører negative renter for indeståender over 250.000 kr. på almindelige konti. I den forbindelse har vi fået spørgsmål fra flere kunder, der spørger:

Hvad betyder det for min June-investering? Skal jeg også betale negative renter på den?

Svaret kan formuleres helt kort: Nej, du skal ikke betale negative renter af din June-investering. Uanset hvor meget, du har investeret.

 

Der er altid risiko ved at investere – men risiko giver også mulighed for afkast

Med June er dine penge investeret. Det betyder, at de ikke står stille på en almindelig konto, men bliver sendt ud at arbejde for dig.

Når dine penge er investeret med June, skal du således ikke betale negative renter af dem. Men fordi pengene er investeret, indebærer det en risiko for negativt afkast.

Man kan ikke investere uden at løbe en risiko. Men med June investerer du i fonde, der fordeler din investering til mere end 1000 virksomheder over hele verden. Det giver stor spredning, hvilket begrænser din risiko betydeligt i forhold til at investere i enkelte udvalgte aktier eller obligationer.

Når du opretter en investering med June, skal du tage stilling til, hvor meget risiko, du er komfortabel med at tage. Som tommelfingerregel siger man, at jo større risiko du tager, jo større er det potentielle afkast du kan få, men samtidig må man forvente, at investeringens værdi svinger mere op og ned på kort sigt.

 

Vil du investere med June?

Når du har besvaret nogle simple spørgsmål om din økonomi, det risikoniveau du ønsker og din tidshorisont, får du en uforpligtende anbefaling til en investering i den June-fond, der passer bedst til dig. Det tager kun 10 minutter, og du kan starte fra 100 kr.

Prøv selv her: https://www.june.dk/signup/ – når du har udfyldt oplysninger om din email og navn, går anbefalingsforløbet i gang. Hvis du er tilfreds med investeringsanbefalingen, kan du oprette en June-profil og gå i gang med at investere i Junes fonde.

 

Denne blogpost udgør ikke i sig selv investeringsrådgivning. Den skal ikke ses som opfordring til at købe eller sælge andele i Junes fonde. Du er selv ansvarlig for at afklare juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering for dig.

Få en uforpligtende investeringsanbefaling

Se, hvilken investering June vil anbefale til dig og din økonomi. Det tager kun 10 minutter.