Til dig der altid lige skal have den sidste med

Indrømmet. Langsigtet investering er måske ikke det, der fylder i frontallapperne på en festlig fredag aften.

Men næste gang du overvejer, om du lige skal have den absolut sidste cocktail, inden du alligevel skal hjem og sove, så overvej, hvad du ellers kan få for dine 100 kr.* – udover lidt ekstra hovedpine dagen efter.

Du kan fx starte din første investering med dem.

Start din investering på 10 minutter


Kom i gang nu

Det er klart, at prisen på en cocktail eller to ikke giver det helt store beløb at starte med – men det er nok til at komme i gang.

Og hvis du gør det til en vane af skifte den sidste GT ud med et glas vand, kan du jo også gøre det til en vane at investere en lille smule hver måned. Eksempelvis kan 250 kr. investeret hver måned, blive til lidt over 60.000 kr. om 15 år, hvis man antager et årligt afkast på 4%**. Prøv selv på beregneren længere nede på siden.

Og så kan der jo også være andre fordele ved det – dit hoved vil sikkert blive glad for det dagen efter.

 

 

Prøv selv: Se hvad månedlig indbetaling kan gøre for din investering

Her kan du se, hvad der kan ske med en investering, hvor man laver en løbende månedlig indbetaling. Du kan selv lege med de tre parametre – afkast, oprindeligt indskud og månedlig indbetaling – og se, hvad investeringen potentielt kan være værd efter 15 år, og hvor meget du potentielt kunne have tjent i forhold til, hvis du fik 0% i afkast.

+
Total indbetalt
Beløb efter 15 år
Gevinst

Try June now

Beregneren viser effekten af renters rente og månedlige indbetalinger. Det er ren matematik, med en forudsætning om, at man sætter det samme beløb ind hver måned, og opnår samme afkast efter omkostninger i 15 år. Beregningen tager ikke højde for, at man også skal betale skat.

Start med et beløb, der passer dig

Med June behøver du ikke en stor formue for at komme i gang med at investere. Faktisk kan du komme i gang med at investere for bare 100 kroner. Og selvom det ikke er meget, er det nok til at komme i gang som investor.
Hvis du har mod på mere, kan du lave et månedligt abonnement, hvor du investerer et valgfrit beløb på minimum 100 kroner hver måned.
Med hjælp fra renters rente kan investeringen potentielt tage mere fart, jo længere du fortsætter.

 

Hvad med risikoen?

Der er altid en risiko for at tabe penge, når man investerer, dvs. få et negativt afkast. Når du starter din investering, kan du vælge det risikoniveau, du er komfortabel med. June investerer i brede indeks som spreder din investering til mere end 1000 forskellige virksomheder over hele verden, hvilket gør risikoen mindre, i forhold til at investere i få aktier.
Vil du gerne vide mere om indeksinvestering? Læs med her.

 

* prisen på en cocktail varierer betydeligt afhængigt af hvor man bestiller den, og hvad der er i. Vi antager her, at du nyder en Gin og Tonic på en velassorteret bar i en af landets større byer, hvorfor 100 kr. er en sandsynlig pris.
** 4% er en antagelse om et gennemsnitligt årligt afkast og ikke et udtryk for et forventet afkast for en konkret June-fond. I beregneren på siden kan du vælge forskellige afkast, og se hvordan det vil påvirke din investering.