Derfor er tidshorisonten så vigtig for din investering

Alle kender Hollywood-udgaven af børsmæglernes vilde verden, og historierne om den tjekkede finansmand, der udnytter svagheder i de finansielle markeder, og bliver stinkende rig, lynende hurtigt.

Selvom det kan lyde enormt tillokkende, er det desværre mere fiktion end realitet. Derfor vil vi i dag gerne slå et slag for vigtigheden af at investere med tålmodighed og lade en investering tage den tid, en investering skal tage.

Start din investering på 10 minutter


Kom i gang nu

 

Sammenhængen mellem tid og risiko

Uanset hvilket niveau af risiko man har på en investering, må man forvente, at værdien af den kan svinge både op og ned. Investeringer med høj risiko vil have større udsving end investeringer med lav risiko – men begge vil svinge. En måde at imødekomme det på som investor, er ved at have forståelse for sammenhængen mellem tid og risiko.

 

Tiden udligner risikoen for tab

Som tommelfingerregel siger man, at risikoen for tab bliver mindre over tid. For selvom investeringer må forventes at svinge op og ned på kort sigt, viser historiske data, at aktiemarkederne udvikler sig positivt, når man kigger på tallene over en længere årrække.

Selvom der har været perioder med nedgang – og nogle af dem lange, fx i forbindelse med finanskrisen i 2008 og Dot Com-boblen omkring årtusindeskiftet – så har markederne oplevet fremgang, når man ser det i det store perspektiv.

 

Kombiner høj risiko med lang tidshorisont

Derfor er det også normalt, at investeringsrådgivere anbefaler, at man kombinerer høj risiko med en lang tidshorisont. Risikoen for at tabe penge på en diversificeret investering er nemlig, statistisk set, højere, jo kortere tid man har den. Holder man fast i investeringen over en længere årrække, vil den risiko derfor være mindre og mindre. Risikoen for tab vil altid være der, men den vil blive markant mindre med en lang tidshorisont.

Det er også derfor, at investeringsperioden spiller en ganske stor rolle for, hvilken investering June anbefaler til dig. Med June får du valget mellem tre tidshorisonter 3-7 år, 7-15 år og +15 år. De er ikke bindende, men din anbefaling er baseret på, at du holder fast i investeringen i en periode, der svarer til det valgte.

 

Lyder det kedeligt? Godt.

Synes du det lyder lidt kedeligt? Det egentlig ok med os. Med June vil vi gerne gøre det nemt at lave en fornuftig investering. Også selvom det ikke bliver lige så hæsblæsende som i Hollywood-versionen. Faktisk synes vi, at den amerikanske økonom og Nobelprisvinder Paul Samuelson har sagt det meget fint:

“Investing should be more like watching paint dry or watching grass grow. If you want excitement, take $800 and go to Las Vegas.”

 

Tiden giver dig mulighed for at få del i renters rentes mægtige kræfter

Når man løbende gen-investerer sine eventuelle gevinster har man mulighed for at få hjælp af den mægtige kraft, som kommer fra renters rente. June er designet sådan, at man får det potentielt maksimale ud af effekten fra renters rente. Junes investeringsfonde er nemlig akkumulerende. Det vil sige at i stedet for at udbetale et udbytte hvert år, bliver gevinsten automatisk investeret. Det er et særdeles interessant perspektiv på investering. Faktisk så interessant, at vi har lavet en hel blog-post, bare om det.

 

 

Dette er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning.

Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Vi henviser dig til at læse prospektet og central investorinformation, inden du træffer en endelig investeringsbeslutning. Prospekt, central investorinformation og information om klagehåndtering (investorrettigheder) for de fire June fonde er tilgængeligt på dansk og engelsk og kan findes her.

Danske Invest Management A/S kan beslutte at opsige aftalerne, som er indgået med Danske Bank med henblik på markedsføring af June fondene.


Investér 10 minutter - kom i gang med June