Som følge af coronavirussen har finansielle markeder verden over oplevet store fald. Ifølge ekspert oplever vi lige nu en såkaldt korrektion.

Lars Skovgaard Andersen er investeringsstrateg i Danske Bank, og er en del af det team, som hver dag overvåger de finansielle markeder og sætter retningen for Danske Banks forventninger til aktiemarkedernes udvikling i fremtiden.

Når aktieanalytikere taler om korrektioner, taler de om begivenheder, hvor de globale aktiemarkeder har taget et stort ryk på meget kort tid. Man kalder det en korrektion, fordi kurserne på aktiemarkederne bliver ”korrigeret” til et lavere niveau.

 

Voldsomme korrektioner er sjældne

Korrektioner og de såkaldte ’bear markets’, hvor aktier falder mere end 20%, er forholdsvis sjældne og er kun sket 4 gange i de sidste godt 25 år, hvilket var under den russiske krise i 1998, dot.com-boblen i 2001, finanskrisen i 2008 og den europæiske gældskrise i 2011.

Så hvor slemt er det vi oplever lige nu – set i historisk kontekst?

”Den korrektion vi oplever lige nu (12 marts 2020, red.) har rundet de 20%. Så det er en forholdsvis voldsom begivenhed, og vi befinder os nu i et bear market”, fortæller investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen.

At der har været en korrektion, betyder dog ikke at markedet har fundet et naturligt lavere leje nu. Lars Skovgaard Andersen forklarer: ”Der er ingen garantier for, at fortiden vil gentage sig i fremtiden, men kigger vi tilbage i historien, har vi set, at markederne efter både små og store korrektioner og perioder med bear markeder med tiden har bevæget sig endnu højere op end før kursfaldene”.

Hvad skal man gøre som investor i June?

Når man investerer med June, skal man holde sig sin tidshorisont for øje og huske at evaluere investeringen i forhold til netop det. Derfor er Lars’ råd til Junes investorer i disse tider også klart: ”Hold fast i din strategi. Der er altid en risiko for, at markederne kan falde, når du investerer. Historisk set har det kunne betale sig at holde fast, og det tror vi også på, at det kan denne gang. Selvom vi ikke kan sige med sikkerhed, hvor længe det drejer sig om. ”

 

 

 

Denne blogpost udgør ikke i sig selv investeringsrådgivning. Den skal ikke ses som opfordring til at købe eller sælge andele i Junes fonde. Du er selv ansvarlig for at afklare juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering for dig.


Nysgerrig? Se mere om June

Hvad betyder det for min investering, når markedet falder?

Hvad kan du gøre som investor, når du ser markederne gå ned? Se med i denne episode af June TALKS, hvor vi tager dette emne under behandling.