Afkast for årets første måned lå mellem 1,2% og 1,4% for Junes fonde.

International politik og store begivenheder smitter ofte af på verdens finansmarkeder og får aktiekurserne til at bevæge sig. Januar 2020 var rig på den slags begivenheder, og Junes fonde oplevede både stigninger og fald, men endte med afkast mellem 1,2% og 1,4%.

På den politiske front startede januar voldsomt, med USA’s luftangreb i Bagdad, der dræbte Irans militære leder Qassem Soleimani. Mere fredeligt var det, da Kina og USA den 15. januar underskrev den såkaldte fase 1-aftale som planlagt. I perioden omkring underskrivelsen af aftalen steg aktiekurserne, hvilket var forventet givet vigtigheden for international handel af, at USA og Kina kan finde fælles fodslag.

Den positive stemning blev dog langsomt vendt i slutningen af måneden, da frygten for den meget omtalte coronavirus bredte sig. Det fik aktiekurserne til at bevæge sig nedad igen. Det bunder dels i usikkerheden om omfanget og alvoren af virussen og den ukendte afledte påvirkning af de nationale økonomier.

 

Godt nyt for obligationer

Fordi coronavirussen gjorde mange investorers risikoappetit mindre, fik den flere til at søge mod sikkerheden i obligationer. Det øgede efterspørgslen på obligationer, pressede kurserne op og renterne ned. Det har bidraget positivt til obligationsafkast i januar.

Om pengemarkederne er det også værd at bemærke, at både den amerikanske og britiske centralbank i løbet af januar har bekræftet, at de fastholder deres pengepolitik for nuværende.

Afkast i Junes fonde Januar 2020

Afkast i Junes oprindelige (ikke-screenede) fonde

Her finder du information om Junes oprindelige ikke-screenede fonde. Afkast finder du i faktaarket (factsheet) for hver fond. Har du endnu ikke skiftet til Junes nye fonde, kan du gøre det her. De nye fonde er både screenet efter principper om ansvarlig investering og har lavere omkostninger for dig.