Hvis du stadig investerer i en June-fond fra før december 2018, kan du spare penge på at skifte

Den her blog-post er skrevet til dig, der har startet din June-investering før december 2018, men ikke har skiftet fond siden da. Du har nemlig en mulighed for at få mere ud af June. Du kan få lavere årlige omkostninger, hvis du skifter til en af de nye June-fonde. I andre må også gerne læse med, men det gælder ikke jer.

Og ikke nok med det, så er de nye fonde (lanceret i december 2018) også mere bæredygtige. De er nemlig screenet efter principper om ansvarlig investering. Hvad det betyder og går ud på kan du læse alt om her (men vi kan allerede nu afsløre, at det bl.a. betyder, at dine penge ikke bliver investeret i virksomheder, der fremstiller kontroversielle våben, tobaksselskaber, m.m.).

Så når du skifter fond, får du således både en mere bæredygtig investering og lavere omkostninger.

 

Hvordan gør jeg? Hvor trykker jeg, for at skifte fond?
  1. Åbn menuen
  2. Klik på “din investering”
  3. Vælg “Ny anbefaling” – når du har fået en opdateret anbefaling, kan du acceptere den, eller vælge en anden June-fond selv.

Det koster ikke noget at skifte fond, og du kan læse mere om, hvordan du skifter fond her.

 

Hvad så med afkast?

Det forventede afkast er det samme for screenede og ikke-screenede June-fonde. Det skyldes, at June-fondene meget langt hen ad vejen investerer ens. De investerer alle sammen i brede indeks, der spreder dine penge til mere end 1000 forskellige virksomheder. I det perspektiv har det ikke afgørende betydning, om man tager nogle enkelte selskaber ud.

Kigger man på afkast for 2019, havde de screenede fonde samme, eller lidt højere (op til 0,37%) afkast end de ikke-screenede June-fonde med samme procentvise fordeling mellem aktier og obligationer, og dermed ens risikoniveau. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative.

 

Hvor kan jeg se, om jeg har en screenet fond eller ej?

Når du logger ind på june.dk (eller åbner din iOS-app), kan du, under menupunktet ”Din investering”, se navnet på den June-fond, du investerer i. Hvis ordet ’screened’ er en del af fondens navn, investerer du i en af de screenede fonde. Hvis ordet ’screened’ ikke indgår, investerer du i en ikke-screenet fond – og så kan du få lavere omkostninger ved at skifte til en screenet fond.


Vil du også investere?