December fortsatte de positive takter, der har kendetegnet 2019, der endte som et stærkt år for Junes fonde.

December 2019 rundende et ellers begivenhedsrigt år af, med at sende alle June-fondene endnu et nøk op. Den June-fond der oplevede den største stigning var June Opportunity Screened, der steg 1,30%, mens fonden June Moderate Screened oplevede den mindste stigning på 0,26%. De positive afkast skyldes positiv udvikling på aktiemarkederne, da obligationer sluttede måneden på ca. samme niveau, som de startede.

For hele året 2019 var der også positive afkast for alle June-fonde på mellem 10,60 og 25,19%, de højeste årlige afkast siden den første version af June blev lanceret i efteråret 2016. Ja, 2019 endte med at blive det år med højest afkast for globale aktier de seneste 10 år. Set over de seneste 25 år, har globale aktier kun givet højere afkast to gange – i 1999 og 2009. Derfor er det også de fonde, der indeholder størst andel af aktier, der har oplevet de højeste afkast for hele året.

 

Første fred indgået i handelskrigen mellem USA og Kina

Den positive udvikling for aktier i december skyldes, at den i USA og Kina den 15. december endelig indgik en såkaldt ”Fase 1”-aftale i den handelskrig der har stået på mellem verdens to største økonomier i hele 2019. Aftalens fulde indhold er endnu ikke offentliggjort, men vi ved blandt andet følgende:

  • De varslede toldforhøjelser fra USA mod Kina på 160 milliarder dollars, som skulle have trådt i kraft 15. december 2019 blev tilbagetrukket
  • Kina har forpligtet sig til at øge dets import af amerikanske landbrugsvarer
  • Kina forpligter sig til at forbedre intellektuelle rettigheder

 

Afkast for alle måneder i 2019

Du finder afkast for alle Junes fonde i 2019 her:

Januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november

Bemærk: I årets løb har der været nogle måneder, hvor der har været nogle regnefejl i ”år til dato” og ”siden start”-tallene i de tabeller for afkast, vi har bragt her på bloggen. De er nu rettet, og tabellerne er opdateret med alle de korrekte værdier. De afkast du har set i din June-app, i fondenes faktaark, og når du er logget ind på din investering, har været korrekte i alle perioder.

Afkast i Junes oprindelige (ikke-screenede) fonde

Her finder du information om Junes oprindelige ikke-screenede fonde. Afkast finder du i faktaarket (factsheet) for hver fond. Har du endnu ikke skiftet til Junes nye fonde, kan du gøre det her. De nye fonde er både screenet efter principper om ansvarlig investering og har lavere omkostninger for dig.