Tag med til Californien, og kom et smut inden for med James Eckhouse. Han har kaffe på kanden og noget, han gerne vil fortælle.

Når det kommer til unge mennesker og deres problemer, er James altid klar til at lytte. Hans opfattelse er, at det faktisk går ganske godt for de unge mennesker i Danmark, der er på alder med hans egne børn. De er voksne nu, med jobs, forhold, forbrug og måske endda deres egne små familier.

Men han har også hørt, at der er et område hvor danskerne ikke ligefremt er europamestre – nemlig når det kommer til at investere deres opsparing. Og den slags kan en ægte far som James ikke bare se gennem fingrene med. Unge mand, eller dame: Det er tid til en dad-talk.

 

Får du noget ud af din opsparing?

Tal fra nationalbanken (oktober 2019) viser, at voksne danskere i gennemsnit har 200.000 kr. stående på en bankkonto til renter som enten er 0% eller en lille smule over – eller under.

En opsparing som står stille i årevis på sådan en konto, er i fare for at blive mindre værd. Får du 0% i rente, stiger værdien af din opsparing nemlig ikke i takt med at priserne i samfundet stiger. Det gør de nemlig hvert år. Det er ikke altid meget priserne stiger, men nok til, at en opsparing på 40.000 kr. over en periode på ti år, vil have en købekraft der svarer til 32.682 kr., hvis man antager en inflation på 2% om året, hvilket svarer til den Europæiske Centralbanks målsætning.

 

Lyt til James!

Der er et par ting, man skal lære, når man for alvor bliver voksen. Det ved en erfaren farmand. Og det ved James. En af de ting er at lægge en plan for sine penge. Hvis du drømmer om at en dag at have et dit eget beach house, en klassisk sportsvogn i garagen, tage familien med jorden rundt, eller stå af hamsterhjulet og arbejde mindre, skal du have en plan for, hvordan du får pengene til at passe.

Hvis du gerne vil have en mulighed for at se din opsparing blive mere værd, før du skal bruge den, kan det være en ide at overveje at investere den. Og med June, er det nemmere end nogensinde at komme i gang.

På bare 10 minutter kan du få en personlig investeringsanbefaling af June. Alt du skal gøre er at besvare et par spørgsmål om din tidshorisont, hvor meget risiko du ønsker og din økonomiske situation. Så beregner Junes algoritme en anbefaling til dig. Det er helt igennem digitalt, og der er ingen møder eller papirarbejde. June har tid, når du har tid.

 

Start din egen investering

Læs alt om June – eller prøv selv at få en gratis anbefaling på June.dk eller ved at downloade Junes app til iOS i App Store. Du kan også prøve vores beregner, og se, hvad din opsparing potentielt kan blive til.


Se hvad June kan gøre for dig

Hvem er James Eckhouse?

James Eckhouse er en amerikansk skuespiller og instruktør, der har medvirket i en lang række film og TV-serier. Blandt andet Beverly Hills 90210, Avengers, Big, Cocktail, Fatal Attraction, med flere. Han er født i Chicago i 1955, men bl.a. vokset op i England. Siden 1988 har han været bosat i Los Angeles, Californien og arbejdet som skuespiller.