Oktober måned var præget af negative udsigter, men det store uvejr udeblev.

Junes fonde kunne notere afkast i oktober fra det mildt negative (-0,16%) til det mildt positive (+0,65%). Måneden startede med negative udsigter, men uvejret udeblev, og de globale aktiemarkeder endte måneden i positiv. Derfor har fondene med størst aktieandel haft en mildt positiv udvikling, mens de fonde med flest obligationer har haft en lille nedgang.

 

 

En pause i handelskrigen

Da oktober startede, var der fuld tryk på handelskrigen mellem USA og Kina. Men senere på måneden blev det meldt ud, at USA og Kina vil mødes om at finde en løsning på den handelskrig, der har udspillet sig mellem de to parter siden foråret 2018, og sendt aktiekurserne på negative rutsjeture et par gange. Derfor bliver udsigten til en forhandling om en løsning og et stop for eskalering af konflikten nu og her, set som et positivt tegn, og det fik aktiekurserne til at stige.

 

Centralbankerne støtter stadig

En del af månedens vækst for aktier kan endnu en gang tilskrives centralbankerne. De er stadig lempelige, og i oktober måned satte USA’s centralbank, Federal Reserve (FED), renten ned for tredje gang i år. Lave renter er med til at stimulere væksten og giver bedre betingelser for erhvervslivet. Det får aktiekurserne til at stige.

 

Negativt bidrag fra obligationer

I modsætning til aktierne, havde gav obligationerne negativt afkast i oktober måned. Det skyldes primært at de lange renter (10-15 år) er blevet hævet, og det har fået kursen på obligationer til at falde. Den indbyggede mekanik i obligationer er nemlig, at kursen falder, når renten stiger.

Afkast i de oprindelige (ikke-screenede) fonde

Her finder du information om Junes oprindelige ikke-screenede fonde. Afkast finder du i faktaarket (factsheet) for hver fond. Har du endnu ikke skiftet til Junes nye fonde, kan du gøre det her. De nye fonde er både screenet efter principper om ansvarlig investering og har lavere omkostninger for dig.