Med June er risikospredningen altid stor

Dem som har læst med på Junes blog i længere tid, vil vide, at vi har brugt en del tid på at tale om spredning af risiko. Og med årets mest æggeorienterede højtid lige om hjørnet, kan vi ‘ægge’ dy os for at bringe det emne på banen igen.

 

DE FLESTE DANSKERE INVESTERER FORKERT

Det med at sprede sin risiko lyder måske banalt, men de fleste danskere kan ikke finde ud af det. Ud af den million danskere der investerer, har de fleste nemlig hele deres investering placeret i bare to forskellige aktier, og for to ud af tre er begge disse aktier danske. Med andre ord er deres æg samlet i meget få kurve, og det gør dem sårbare overfor tab. Læs mere her.

Start din investering på 10 minutter


Kom i gang nu

 

Læg ikke alle dine påskeæg i samme kurv

Det gamle ordsprog som siger, at du ikke skal lægge alle dine æg i den samme kurv, er et perfekt billede på, hvordan risikospredning fungerer, og hvorfor det er så vigtigt. Se med i dette afsnit af June TALKS, hvor investeringseksperten Thomas Enevoldsen fortæller om, hvordan det hænger sammen:

 

Træt af æg?

Hvis påsken allerede har givet dig overload af æg, kan du i denne artikel læse en anden vinkel på emnet. Her får du på tre minutter får en introduktion til spredning af risiko forklaret gennem bøf, fritter og bearnaise.

 

 

God påske!

Med June er risikospredningen altid stor

Når du investerer med June, investerer du i en række indeks fra hele verden – så din investering bliver på den måde spredt til aktier og obligationer fra mere end 1000 forskellige virksomheder på tværs af de fleste brancher og regioner i verden. Det giver dig en stor risikospredning. Det sker gennem en form for investering kaldes for indeksinvestering, og det kan du læse mere om her.

ETF_og_indeks


Start din egen investering