Verdens aktiemarkeder fortsætter momentum fra 2017, mens obligationskurserne er faldet.

En rigtig god start på året

De globale aktiemarkeder er kommet godt fra start i 2018. Faktisk er det den bedste start på et år for amerikanske aktier i 20 år, og samtidig var januar den måned med det højeste afkast på aktier i halvandet år, hvis vi ser på hele verden.

Den medvind kan også mærkes i Junes fonde, som har indledt året med afkast mellem nul og 1,7 procent. Investorerne i de fonde med højest risiko har oplevet de højeste afkast, idet disse indeholder den højeste andel af aktier, mens de mere defensive fonde er blevet trukket lidt ned af kursfald på obligationer. Det skyldes, at de globale renter ligeledes har startet året ud med at stige. Obligationskurser bevæger sig modsat renter, og derfor betyder stigninger i renten et fald i kursen på obligationer.

Global økonomi og virksomheder i topform

Fundamentet for den positive stemning på aktiemarkederne i januar har været fortsatte indikationer på, at den globale økonomi er i topform, og at det stærke vækstmomentum, som vi oplevede i 2017, fortsætter i 2018. Den optimisme har øget investorernes appetit på risiko og fået dem til at søge mod aktiemarkederne, hvilket samtidig har sendt renterne opad.

En anden drivkraft bag den gode start på året har været, at de amerikanske virksomheder har skudt regnskabssæsonen i gang med bravour. Resultaterne for 2017 er generelt bedre end ventet og har overgået forventningerne på både indtjening og omsætning. Det har givet investorerne håndfaste beviser på, at det ikke blot går godt i økonomien, men også i virksomhederne, hvilket har sendt aktierne op.

 

Tabellen viser udviklingen i afkast efter omkostninger i Junes fonde for perioden: 29/12 2017 – 31/01 2018

Prøv June

Med June kommer du nemt i gang med at investere. Få en uforpligtende anbefaling til hvilken fond, som passer bedst til dig og din økonomi. Eller vælg selv.