Et lille trick til at spare mere op i din investering

Hvis du, som de fleste af os her på redaktionen, typisk får relativt små beløb (mindre end 500 kr.) ind på din MobilePay-konto hver måned, så er her et lille tip, der kan gøre det lettere at få sparet lidt mere op, som du kan investere med June hver måned.

Start din investering på 10 minutter


Kom i gang nu

Derfor kan hjernen acceptere, at pengene er væk

Ifølge adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen er en de bedste teknikker til at spare op at sørge for at lægge penge til side, inden man får dem i hånden. Da vi talte med ham i efteråret, sagde han bl.a.:

“Når penge automatisk bliver flyttet til fx en opsparing hver måned, når jeg ikke at have følelsen af at have haft dem, og derfor er der ikke noget problem for min hjerne i at acceptere, at de er væk.”

Den slags guldkorn skal man naturligvis tage til sig, og det har vi gjort. En mulighed er at oprette faste månedlige indbetalinger til en June-konto. Men faktisk er der en anden, og måske sjovere, måde at opnå noget af det samme på – hvis man har lyst til at investere mere.

Alt hvad det kræver er en sammenkobling mellem din MobilePay-profil og din June-konto. Så hvis du har begge dele, er her en idé, der er lige så simpel, som den er genial:

Gør June til din udbetalingskonto i MobilePay

 

Lav om på din opsætning i MobilePay, så alle penge, du modtager på MobilePay, bliver sat direkte ind på din June-konto. Så bliver de automatisk føjet til din investering.
Sådan sætter man det op

  1. Åben ‘Indstillinger’ i MobilePays app
  2. Gå til kontonummer
  3. Indtast din June kontos reg. og kontonummer. Du finder det når du logger ind på june.dk, og vælger ‘bankoverførsel’ under menupunktet ‘overfør penge’.

 

Gør udlæg til investering

Mange danskere bruger MobilePay til at betale i butikker – men endnu flere bruger det til at overføre penge til deres venner og bekendte.

Ved at ændre din udbetalingskonto i MobilePay til at være din June-konto, vil du automatisk spare penge op i din June-investering, hver gang nogen overfører penge til dig via MobilePay. Pengene vil automatisk blive investeret i din June-fond med det niveau af risiko, som du har valgt.

Så næste gang du lægger ud for alle vennerne på restauranten, gør du faktisk noget dobbelt godt: Du får point på vennekontoen for at lægge ud for en hyggelig aften, og du sparer op på din June-konto, fordi pengene går direkte derind, når dine venner refunderer udlægget til dig via MobilePay.

 

Hvad så, hvis nogen overfører mindre end 100 kr. til mig?

Det er ikke noget problem, selvom June har en mindste investering på 100 kr. Hvis du modtager en overførsel på mindre end 100 kr., vil pengene stå på din June-konto og vente på, at der kommer flere. Så snart der står mere end 100 kr. i alt på din June-konto, bliver pengene automatisk investeret i din June-fond. Det følger den normale investeringsproces.

Hvis du også har opsat en fast månedlig betaling, vil beløb under 100 kr. blive investeret i starten af hver måned sammen med din faste månedlige investering. Altså, hvis du fx har en fast overførsel på 300 kr. til din June-konto hver måned og herudover har fået  35 kr. overført fra en ven via MobilePay i månedens løb, vil de 35 kr. blive investeret sammen med de 300 kr. ved næste månedsskift.

 

Husk at stille tilbage, hvis du regner med at få en større indbetaling

Hvis du gør brug af dette, så husk, at alle penge, du får ind via MobilePay, bliver investeret. Så hvis du fx forventer at modtage et ekstraordinært stort beløb, skal du huske at ændre din udbetalingskonto tilbage til din bankkonto. Skulle det ske, at du glemmer at ændre kontoen, kan du efter fem dage trække pengene ud af din June-konto igen til den aktuelle værdi. Uden omkostninger som sædvanlig.

Prøv June

Det tager kun 10 minutter at oprette en investering med June. Det er nemt at følge med i din investering, og du kan overføre penge til den, eller trække dem ud, når du vil.