En fin afslutning på et flot år

Junes fonde i december 2017

December var endnu en god måned på de globale aktiemarkeder, og den medvind kunne også mærkes i Junes fonde. December måned bød således på fine afkast, hvor fondene med den højeste risiko oplevede de højeste afkast, idet de indeholder den største andel af aktier. På obligationssiden bød december på rentestigninger i både USA og Europa. Det skete som følge af en fortsat solid økonomisk global vækst. Da obligationskurserne bevæger sig modsat renten, betød det at obligationer bidrog negativt til June-fondenes afkast. Det trak især ned i de mere defensive fonde, “June Defensive” og “June Moderate”.

Zoomer vi lidt ud, cementerede december måneds aktiestigninger 2017 som det bedste aktieår siden 2013. Samtidig markerede måneden afslutningen på et rigtig flot første år for June, hvor samtlige fonde endte med positive afkast mellem knap 2% og 9% efter omkostninger, afhængig af risikoprofil. Til trods for valutamodvind fra en svækket dollar kom det største positive bidrag til fondenes afkast fra andelen af amerikanske aktier. På årsbasis bidrog obligationer ligeledes positivt til afkastet i fondene, dog i noget mindre grad. Det er fortsat vigtigt at huske på, at obligationer på grund af deres stabiliserende egenskaber er en nødvendig byggesten i enhver portefølje.

Tabellen viser udviklingen afkast efter omkostninger i Junes fonde for perioderne: 30/11 2017 – 29/12 2017 og 30/12 2016 – 29/12 2017

 

Donald Trumps skattejulegave trak aktierne op

Den optimistiske stemning på aktiemarkederne i december var baseret på stigende forventninger til, at Donald Trump og Republikanerne i den amerikanske kongres fik vedtaget den skattereform, som markedet har set frem til hele året igennem. Mod markedets forventninger lykkedes det efter meget tovtrækkeri Republikanerne at få reformen i hus allerede inden jul. Reformen var således en julegave til aktiemarkederne, der resulterede i stigende kurser, idet selskaberne kan se frem til et boost i indtjeningen næste år.

 

 

Det globale vækstlokomotiv buldrer videre ind i 2018

Kloden rundt har økonomierne i det forgangne år kørt på samtlige cylindre. Det globale opsving har, sammen med fortsat lave renter, været understøttende for risikofyldte aktiver som aktier. Det har gjort 2017 til et forrygende år set med investorbriller. Verdensøkonomien går således ind i 2018 i et overordentlig højt tempo. Både nøgletal og ledende økonomiske indikatorer peger på, at det globale opsving vil fortsætte på sit niende år. Det lover fortsat godt for risikofyldte aktiver, om end vi nok må forvente lidt større udsving på finansmarkederne end i 2017, hvor udsvingene har været historisk beskedne og aktiekurserne nærmest kun har bevæget sig en vej, nemlig opad.

 

Husk din tidshorisont

Alle investeringer må forventes at svinge op og ned i værdi på den korte bane. Derfor er det vigtigt at holde fokus på den tidshorisont, som du angav, da June beregnede en anbefaling til en investering til dig. June anbefaler en tidshorisont på mindst tre år.

 

Prøv June

Med June tager det kun 10 minutter at oprette en investering. Simpelt, professionelt og digitalt. Kom i gang på June.dk eller find iOS app'en 'June by Danske Bank' i App Store.