Oktober måned bød på positive afkast for alle Junes fonde.

Positive afkast over hele linjen

Oktober måned bød på positive afkast for alle Junes fonde. Investorerne med den højest risiko blev belønnet med de højeste afkast, idet særligt de amerikanske aktier, som udgør en stor andel her, oplevede de største stigninger.

 

Lave renter, udsigt til lavere skatter og gode regnskaber

De europæiske aktier fik en hjælpende hånd fra Den Europæiske Centralbank, som i oktober måned valgte at forlænge deres stimuli til økonomien indtil et godt stykke ind i næste år. Det betyder, at vi fortsat kan forvente lave renter, hvilket understøtter virksomhedernes indtjening. De europæiske aktiemarkeder fik derudover en positiv effekt fra valutakurser, fordi euroen blev svækket over for dollaren.

Også på den anden side af Atlanten var der i løbet af oktober højt humør på markederne. Det skyldtes dels forbedrede udsigter til en snarlig vedtagelse af en skattereform i USA, som har været længe undervejs, men også en stribe gode regnskaber for amerikanske selskaber i 3. kvartal der viste, at indtjeningen er solid.

 

Fortsat stærk vækst i global økonomi

Overordnet set var oktober en måned, hvor de økonomiske nøgletal fortsatte med at bekræfte, at det går rigtig godt i global økonomi. Opsvinget fortsætter, og det er især godt for aktier. Det blev endnu engang bekræftet i oktober, hvor globale aktier steg pænt, til trods for lidt usikkerhed forårsaget af uro i Catalonien, folkekongres i Kina og udsigterne til en ny chef for den amerikanske centralbank.

På obligationsfronten endte europæiske renter, som bevæger sig modsat priserne, lavere, mens de amerikanske renter endte måneden fladt. Samlet set betød det positive afkast på obligationsinvesteringerne i Junes fonde.

 

Tabellen viser June-fondenes afkast efter omkostninger og dækker perioderne 29/9-31/10 2017 og 1/1-31/10 2017

Nye features på June

Oktober var også måneden, hvor vi lancerede to nye features til June; en iOS app og muligheden for at investere helt op til en million kroner. Oven i hatten fik vi kunde nummer 10.000 om bord, og vi vil gerne lige sige tak til alle jer, der investerer med June.

 

Se hvad June kan gøre for dig

Med June kan du på bare 10 minutter komme i gang med at investere. På june.dk får du nemt en anbefaling til den June-fond, som passer til dig og din økonomi.

 

Prøv June - få en uforpligtende anbefaling til en investering som passer til dig og din økonomi

 

 

Danske Bank har udarbejdet dette materiale til orientering for dig, der investerer med June. Det udgør ikke investeringsrådgivning.