Læg ikke alle dine æg i den samme kurv. Med den rette spredning kan du begrænse risikoen for at tabe på din investering. Se mere i denne June TALK.

Et velkendt ordsprog siger, at man ikke skal lægge alle sine æg i den samme kurv. For, hvis man taber kurven, vil de fleste æg nok gå i stykker, og det hele kan være tabt på een gang.

Start din investering på 10 minutter


Kom i gang nu

For en investor er der en vigtig morale at hente i det: Hvis man ikke spreder sin risiko, risikerer man at tabe det hele meget hurtigt.

Hvis du investerer alle dine penge i kun én aktie – uanset hvor stor og hæderkronet en virksomhed der står bag – udsætter du dig selv for stor risiko for tab.

Selv de største virksomheder kan nemlig opleve kriser, og hvis du har hele din investering placeret i én aktie, så afhænger din investering af, hvordan den ene virksomhed klarer sig. Hvis virksomheden rammer en periode med dårlige resultater, vil det smitte af på værdien af virksomhedens aktier, og din investering vil tabe værdi.

Har du derimod spredt din investering ud på flere forskellige virksomheder i forskellige brancher og lande, er det langt mindre sandsynligt, at de alle sammen falder samtidig. Hvis en virksomhed skulle komme ud i en krise, betyder det relativt set ikke så meget for din investering, da den kun udgør en lille del af din samlede investering.

Det gør dig langt mindre sårbar over for uforudsete hændelser.

Med June investerer du i en investeringsfond, der fungerer på den måde, at risikoen spredes ud på flere tusinde forskellige aktier og obligationer inden for forskellige brancher og markeder. På den måde opnår du altid en høj risikospredning, når du investerer med June.

Se flere June TALKS