Når man investerer med June bliver man beskattet efter princippet om lagerbeskatning. Se med og bliv klogere på, hvordan det fungerer.

Når du investerer med June, bliver du beskattet efter princippet om lagerbeskatning. Grunden til at du beskattes sådan, er at Junes fonde er såkaldt akkumulerende fonde der handler ETF’er. Når en fond er akkumulerende betyder det, at i stedet for at udbetale et udbytte hvert år, bliver udbyttet automatisk geninvesteret.

At en investering er lagerbeskattet betyder, at du hvert år skal betale skat af den gevinst, du har fået fra din investering – også selv du ikke har solgt noget af din investering. Hvert år til nytår gøres det op, hvad dit lager er værd, og dermed hvor stor en gevinst, du skal betale skat af.

Din skattebetaling afhænger af forskellige forhold, bl.a. hvilken kommune du bor og om du er gift. Du skal betale skat hvert år.

Hvis du har et negativt afkast på din investering, får du et fradrag, som kan trækkes fra andre typer af kapitalindkomst, hvis du har det. På samme måde kan det fradrag, du får ved fx at have et lån, trækkes fra et eventuelt overskud på din June investering, og dermed sænke din skattebetaling.

Når du investerer med June, indberetter vi automatisk til Skat. Så dukker det op på det rigtige sted på din årsopgørelse, og alt du skal gøre er at godkende det.

Se flere June TALKS