Junes fonde har leveret et positivt afkast i de første seks måneder

I går var dagen, hvor June blev lanceret for den brede offentlighed efter en længere beta-periode. Men det var også dagen, hvor de investeringsfonde, som ligger til grund for June, havde været aktive i præcis seks måneder. I de løbet af de første seks måneder har alle Junes fonde* leveret et positivt afkast på mellem 2,2% og 15,2%. Det er vi naturligvis glade for, også selvom det ikke er en garanti for fremtidens udvikling.

 

En god start

Kigger man på kursudviklingen dag for dag, ser man, at de alle fem er kommet godt fra start, siden de blev lanceret til kurs 100 den 4. november 2016. Figuren herunder viser fondenes udvikling fra lanceringen frem til den 4. maj 2017, efter alle omkostninger, men før skat. 

 

Sådan har Junes fonde udviklet sig de første seks måneder

Udvikling vises for perioden 4/11/16 til 4/5/17, kilde: Danske Invest. Historisk udvikling er ingen garanti for fremtidig udvikling. Afkastet kan blive negativt.

 

Set over hele perioden er afkastet for hver fond:

June Defensive – Afkast: +2,2%

June Moderate – Afkast: +4,0%

June Balanced – Afkast: +6,7%

June Progressive – Afkast: +9,0%

June Opportunity – Afkast: +15,2%

 

Hvor kommer væksten fra?

Den positive udvikling i fondene, og særligt dem med en høj beholdning af aktier, skyldes blandt andet, at præsidentvalget i USA påvirkede aktiemarkederne i en positiv retning i slutningen af 2016. Fra starten af 2017 har aktiemarkedet også generelt været inde i en positiv udvikling, bl.a. drevet af at den globale økonomi er i vækst og specifikt i Europa af den Europæiske Centralbanks stimulering af økonomien.

For at sikre at Junes fonde kunne drage fordel af denne udvikling, er de løbende blevet justeret. Læs mere om, hvordan vores eksperter har gjort.

 

Hvorfor har fondene udviklet sig forskelligt?

Fondene har udviklet sig forskelligt, fordi de ikke investerer med samme fordeling mellem aktie- og obligationsbaserede ETF’er.

Når man kigger på fondenes udvikling siden lanceringen, kan man tydeligt se, at de fonde, som har størst andel af aktier (og dermed størst risiko), også er dem, der oplever de største udsving.

 

Vi ser frem til at følge June fondenes udvikling – op og ned

Junes fonde er alle kommet godt fra start. Selvom historisk udvikling aldrig er en garanti for fremtidig udvikling på de finansielle markeder, og der kan komme perioder med negativ eller mindre positiv udvikling, bliver det spændende at følge hvordan de over tid potentielt kan hjælpe folk med at få mere ud af deres opsparing.

 

*Det, som vi i denne blogpost omtaler som “Junes fonde”, er teknisk set afdelinger under fonden “Danske Invest Allocation SICAV”.