Med June behøver du hverken være millionær eller finansmand for at lave en professionel investering.

Med June kommer du nemt i gang med at investere. Vi har fjernet alt det besværlige og lavet en online løsning, hvor du har kontrollen. Der er ingen møder eller papirarbejde, og du behøver ikke tegne abonnement på hverken Børsen eller Financial Times for løbende at følge med i din investering.

Start din investering på 10 minutter


Kom i gang nu

100% digitalt

Med June foregår alt online. June har tid, når det passer dig. Du kan tilgå June hvor som helst med mobil, tablet eller laptop. Det tager mindre end ti minutter at komme i gang, og du behøver ikke være kunde hos Danske Bank i forvejen.

Når du går i gang med June, skal du besvare nogle simple spørgsmål, som fortæller os lidt om din økonomiske situation og dine forventninger til din investering. Herefter får du med det samme en uforpligtende anbefaling til en investering, som passer til dig.

Sådan finder vi en investering, som passer til dig

Udover at fastlægge din økonomiske situation er de to vigtigste ting, vi spørger om, hvor lang tid du regner med at investere, og hvor høj eller lav risiko du ønsker at have på din investering.

Som tommelfingerregel siger man, at jo længere tid du holder fast i din investering, desto mindre risiko vil der være for, at du ender med et lavt, eller negativt, afkast. En investering vil altid opleve udsving op og ned, men ved at kigge på hvordan markederne historisk set har bevæget sig, forventer de fleste eksperter, at de finansielle markeder på længere sigt vil stige.

Vi spørger dig om investeringsperioden som et led i at finde den rigtige investering til dig. Investeringsperioden har også stor betydning for din risiko. Jo længere tid din investering har at forrente sig i, jo mindre sårbar er du derfor over for kortsigtede nedture eller midlertidige dyk på de finansielle markeder.

Vores anbefaling er derfor baseret på, at du holder fast i investeringen perioden ud. Men investeringsperioden er dog ikke bindende. Når du vælger at stoppe din investering, igangsætter vi processen med at sælge dine andele. Herefter går der max 5 bankdage, før pengene står på din konto. Når du logger ind i June, kan du altid se din investerings aktuelle værdi.

Som tommelfingerregel siger man, at jo længere tid du holder fast i din investering, desto mindre risiko vil der være for, at du ender med et lavt, eller negativt, afkast.

Når du vælger din risikoprofil, tager du stilling til, hvor store udsving du ønsker, din investering skal kunne have. Her er tommelfingerreglen, at jo højere risiko du vælger, jo større udsving skal du kunne acceptere – både i plus og minus. En høj risiko bør derfor, som udgangspunkt, kombineres med en lang tidshorisont, da det formindsker risikoen for tab på lang sigt.

De oplysninger, du giver os om din økonomiske situation, bruger vi, sammen med din tidshorisont og risikovilje, til at danne os et helhedsbillede af, hvilken investering der passer til din situation, og om June kan være det rigtige for dig.

Investering i Junes fonde

Med June investerer du ikke i enkeltstående aktier og obligationer og skal således ikke selv udpege, hvilke virksomheder du ønsker at investere i. I stedet bliver du ejer af en andel i en af Junes fonde. Vores investeringseksperter har sat fondene op, så de indeholder et mix af aktier og obligationer*, der passer til de forskellige investeringsprofiler.

Vi har valgt at opbygge June på den måde, fordi erfaringer viser, at det mest afgørende for din investering på lang sigt er fordelingen mellem aktier og obligationer. Så længe du investerer i et tilpas bredt udvalg af begge slags, er det mere sandsynligt at få et tilfredsstillende afkast på denne måde, frem for at håndplukke enkelte aktier og obligationer og håbe på, at de klarer sig bedre end gennemsnittet.

Læn dig tilbage og nyd, at investeringen bliver holdt ved lige

Når du har investeret, behøver du ikke foretage dig mere med June. Vores investeringseksperter holder øje med June-fondenes investeringer og sørger for, at de holder sig inden for det niveau af risiko, du har valgt. Typisk vil det ske ved, at eksperterne justerer på fordelingen mellem aktier og obligationer i fondene. Det kan eksempelvis være nødvendigt, hvis større globale begivenheder (som fx finanskrisen, brexit eller præsidentvalget i USA) påvirker de finansielle markeder i den ene eller anden retning. Hvis forventningerne til de forskellige indeks ændrer sig, kan eksperterne også vælge at ændre i fordelingen mellem de enkelte markeder, samt fordelingen mellem aktier og obligationer.

Lave omkostninger – selv for investering af små beløb

Det mindste beløb, man kan investere, er 100 kr., og de årlige omkostninger er lave i forhold til konventionelle investeringsforeninger. Du kan selv prøve June nu på June.dk

*Gennem såkaldte ETF’er (Exchange Traded Funds)


Vil du i gang med at investere?