Investering er relevant for en stor del af befolkningen, men hvorfor er der ikke flere, der investerer? Det satte vi os for at finde ud af.

Før vi gik i gang med at udvikle June, ville vi gerne vide mere om, hvad danskerne egentlig tænker om investering. Hvorfor er der ikke flere, der gør det – og hvad holder dem tilbage?

Derfor lavede vi en undersøgelse af danskernes interesse for investering og deres umiddelbare opfattelse af emnet. Resultaterne viste, at mange er interesserede i investering og gerne vil vide mere om emnet, men samtidig at investering generelt opfattes som et komplekst emne, der er svært at blive klog på.

Start din investering på 10 minutter


Kom i gang nu

 

Tre barrierer afholder danskerne fra at investere

Typisk bunder den negative opfattelse af investering i, at man oplever en eller flere af følgende barrierer for at kunne komme i gang med at investere:

  • “Det kræver stor viden at komme i gang”
  • “Investering er kun for folk med mange penge”
  • “Det er for risikabelt at investere”

 

Med June vil vi gerne gøre det nemt for alle at investere. Derfor har vi lavet en løsning, der forsøger at imødekomme barriererne for at gå i gang med at investere.

 

“Det kræver stor viden at komme i gang”

Når du bruger June, investerer du ikke i enkeltstående værdipapirer, men i en investeringsfond som automatisk spreder din investering ud på hundredvis af aktier og obligationer via udvalgte ETF’er. Fordelingen af aktier og obligationer bliver sammensat ud fra din økonomiske situation, risikovillighed og tidshorisont. Fordelen ved det er, at du hverken behøver have indsigt i enkelte virksomheders regnskaber, kende til brancher i global vækst eller kunne udpege de sikreste obligationer. Junes investeringer bliver altid sammensat, så du er sikret et afkast som afspejler markedets gennemsnit.

 

“Investering er kun for folk med mange penge”

Det er en misforstået opfattelse, at man skal være halvvejs millionær, før det er relevant at investere. I en verden hvor arbejdsmønstre er under forandring, og vi alle forventes at leve længere, bliver det mere og mere relevant at tage stilling til, om investering kunne være en måde at få mere ud af opsparingen på. Med June er minimumsbeløbet, du skal investere for, sat til 100 kroner. Det er nemlig vigtigt for os, at alle kan være med.

 

“Det er for risikabelt at investere”

Der vil altid være en risiko, når man investerer. Men fordi June altid spreder investeringerne ud på hundredvis af aktier og obligationer via ETF’er, har du bedre kontrol med din risiko, end hvis du investerede i få udvalgte aktier og obligationer. Med June vælger du selv, hvor høj eller lav risiko du vil have. Sammen med dine øvrige præferencer danner det grundlag for den investering du får anbefalet. Junes investeringer bliver løbende monitoreret og justeret, så din risiko bliver holdt inden for det niveau, du har valgt.

 

Med June er det nemt at komme i gang

Med June er det nemt at komme i gang med at investere. På 10 minutter får du en personlig anbefaling til en investering som passer til og din økonomi. Prøv selv på June.dk